• 30 de març de 2021

  Assaig i Èxit

  Abans del SARS-CoV-2, responsable de la COVID-19, dos coronavirus relacionats ja van desencadenar epidèmies a menor escala: el SARS-CoV, que va aparèixer amb un brot important a l'Àsia l'any 2003, i el MERS-CoV, identificat a l'Aràbia Saudita el 2012. Aquest últim (a la imatge, de color verd, a les cèl·lules del camell), del què es pensa que s'ha traslladat dels camells als humans, causa una malaltia respiratòria coneguda com a síndrome respiratòria de l'Orient Mitjà i encara és present a la regió. Actualment no existeixen vacunes ni tractament, però els investigadors estan desenvolupant teràpies basades en anticossos monoclonals artificials dirigits a l'espícula vírica del MERS-CoV, necessària per a infectar cèl·lules hostes. En ratolins, el tractament amb una combinació d'aquests anticossos, ja siga abans o després de la infecció amb MERS-CoV, comporta nivells de virus més baixos i símptomes reduïts als pulmons, demostrant beneficis tan terapèutics com preventius. Mentrestant, els primers assajos amb voluntaris humans suggereixen que els anticossos són segurs d'utilitzar, obrint camí per a nous assajos i fomentant el desenvolupament de teràpies similars per a altres coronavirus.

  Escrit per Emmanuelle Briolat

  Imatge de NIAID i Colorado State University
  Regeneron Pharmaceuticals, Inc, Tarrytown. Nova York, EUA
  Drets de la imatge reservats per NIAID i Colorado State University
  Investigació publicada en The Journal of Infectios Diseases. gener de 2021

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.