• 29 de març de 2021

  Els Àcars Són Perillosos

  El bacteri Rickettsia causa la rickettsiosi en humans (una malaltia que sovint comporta erupcions cutànies o símptomes típics de la grip, però que pot ser a més letal si el tractament és retardat). D'esta manera els epidemiòlegs estan interessats en com i on estos bacteris es desenvolupen, i com poden entrar en contacte amb els humans. Este fardatxo italià (Podarcis siculus) podria contindre les respostes (en algunes àrees del món estos són infestats per l'àcar Trombicula autumanlis, on les seues larves taronges brillants troben un refugi inusual en els clevills que es troben entre les escates del ventre d'este fardatxo). Al seu torn, els àcars són hostes coneguts del bacteri Rickettsia. Els fardatxos no són precisament tímids (sovint són detectats creuant els camins a tota velocitat i en les taula de fora dels restaurants al voltant del Mediterrani) però poden ser un risc de salut pública en llocs on ens entreguen estos xicotets passatgers.

  Escrit per John Ankers

  Imatge del treball de Jairo Alfonso Mendoza-Roldan i col·laboradors
  Department of Veterinary Medicine, University of Bari, Valenzano, Itàlia
  Imatge publicada originalment sota llicència Creative Commons Attribution 4.0 International (CC BY 4.0)
  Publicada en PLOS Neglected Tropical Diseases, febrer de 2021

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.