• 7 d'agost de 2016

  Assassins de Mosquits

  Els mosquits són males noticies, responsables de transmetre serioses malalties com la malària, el dengue i el virus del Zika. Però no són invencibles, i poden ser infectats amb un fong mortal anomenat Metarhizium brunneum, el qual pot matar mosquits adults així com a les seues larves. El fong es presenta en diverses formes, però aquestes petites espores en forma de bastonets (que es veuen aquí aferrant-se a la pell d'una larva de mosquit gràcies a un microscopi electrònic d'alta potència) són les més potents. Es troben en l’aigua d’on els mosquits beuen, i s'enganxen a les larves mitjançant la producció d’una mucosa espessa i enganxosa que els facilita el camí al seu interior. Així com poden introduir-se a través de la pell, les espores també poden ser ingerides, travessar la paret de l'intestí de l'insecte i causant-los tant de mal que les larves infectades moren ràpidament. Pot ser que siguen assassins brutals però són altament efectius, així que pot ser haurien d’utilitzar-se com a pesticides biològics contra els seus mosquits hoste.

  Escrit per Kat Arney

  Imatge cortesia de Tariq Butt
  Department of Biosciences, College of Science, Swansea University, Regne Unit
  Imatge publicada originalment sota una llicència Creative Commons (BY 4,0)
  Investigació publicada en PLOS Pathogens, juny de 2016

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.