• 6 d'agost de 2016

  Trencant i Entrant

  El VIH busca refugi en les cèl·lules del nostre sistema immunitari, infectant-les i matant-les. Aleshores, el nostre sistema immunològic es danya, i el nostre cos es fa més vulnerable als bacteris i virus que normalment no afectarien a una persona sana. Durant anys, els científics han investigat com entra el VIH amb èxit al nucli, però estudis recents podrien tindre la resposta. Els investigadors miraren de més a prop les proteïnes que acompanyen diversos paquets des del nucli de la cèl·lula cap a la perifèria. Van veure que el VIH segresta una d’aquestes proteïnes, forçant-la a arrencar peces de la membrana que envolta el nucli de la cèl·lula, fent un forat suficientment gran perquè el VIH puga colar-se dins. Eliminant aquestes proteïnes de les cèl·lules, el VIH (roig) queda al voltant del nucli (blau), incapaç d’entrar dins. Un fàrmac potencial que pogués dirigir-se a aquestes proteïnes podria ajudar a mantindre el VIH bloquejat.

  Escrit per Katie Panteli

  Imatge del treball de Adarsh Dharan i col·laboradors, Loyola University, Chicago
  Department of Microbiology and Immunology, Stritch School of Medicine, Loyola University, Chicago, IL, EUA
  Drets de la imatge reservat pels autors originals
  Investigació publicada en PLOS Pathogens, juny de 2016

Què és la BPoD

BPoD són les sigles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". El web original va estar creat i gestionat pel MRC London Institute of Medical Sciences des de gener de 2012 fins al juliol de 2023 i ara està gestionat de manera independent per un equip dedicat de científics i escriptors. El lloc web preten involucrar tothom, joves i vells, en les meravelles de la biologia i la seua influència en la medicina. L'arxiu, en constant creixement, de més de 4000 imatges d'investigacions, documenta més d'una dècada de progrés. Exploreu la col·lecció i mireu què descobriu. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. Els creadors de la BPoD no es responsabilitzen de la fidelitat de la traducció.