• 18 d'agost de 2019

  Assenyalant Endavant

  Alguna vegada has desitjat un braç addicional mentre feies massa coses alhora? Què et semblaria un dit addicional? Un nombre reduït de persones neixen amb un sisé dit, una malaltia coneguda com a polidactília. Un nou estudi ha examinat dos subjectes per entendre com podríem millorar en un futur la substitució o addició d'extremitats artificials. Han vist que el sisé dit, entre el polze i l'índex, té els seus propis músculs (verds) i moviments, la qual cosa permet als subjectes completar amb una mà tasques que necessiten ambdues mans en persones amb cinc dits. L'estudi també ha descobert que hi ha recursos cerebrals dedicats al control del sisé dit, exemple de la capacitat mental que tenim per controlar el moviment addicional sense el sacrifici d'altres funcions. Aquest comportament s’ha entrenat des del naixement, per la qual cosa és poc probable que aconseguim manejar de forma instantània extremitats i dígits artificials, però ens apunta a una possibilitat prometedora.

  Escrit per Anthony Lewis

  Imatge adaptada del treball de C. Mehring i M. Akselrodand, i col·laboradors
  Bernstein Center Freiburg, University of Freiburg, Germany, Department of Clinical Neurosciences, University Hospital Lausanne, Switzerland, and Imperial College London, Regne Unit
  Imatge publicada originalment sota una llicència Creative Commons (BY 4.0)
  Publicat en Nature Communications, juny de 2019

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.