• 25 de febrer de 2018

  Bacteris Beneficiosos

  Quan els bebés nounats experimenten per primera vegada el món, els bacteris s'abalancen per a crear una llar en el seu intestí. Açò és vital per a un sistema digestiu saludable. No obstant això, en bebés prematurs aquest procés pot ser perjudicial. Per entendre el perquè, els investigadors han estudiat com reacciona l'intestí dels bebés nounats normals. Van modelar l'epiteli immadur de l'intestí dels nounats usant cèl·lules mare humanes que es van estimular en el laboratori, utilitzant productes químics, per convertir-se en organoides intestinals (a la imatge). Després van afegir el bacteri Escherichia coli i van trobar que van ajudar al desenvolupament de l'epiteli intestinal en reduir els nivells d'oxigen (segon panell) com quan l'oxigen es va limitar artificialment sense E. coli (quart panell). Açò es va detectar usant un marcador per a oxigen baix, PMDZ (en roig), absent en l'epiteli que no tenia (primer panell) o amb E. coli defectuós (tercer panell). La reducció d'oxigen va estimular la producció d'antimicrobians, el desenvolupament d'una capa de mucus i la formació d'una barrera –totes són mesures que ajudarien a protegir l'intestí del nounat.

  Escrit per Lux Fatimathas

  Imatge del treball de David R Hill i col·laboradors
  Department of Internal Medicine, University of Michigan, Ann Arbor, MI, EUA
  Imatge publicada originalment sota una llicència Creative Commons (BY 4.0)
  Publicat en eLife, novembre de 2017

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.