• 24 de gener de 2020

  Beneficis de les Mosquiteres

  Els mosquits que són portadors de la malària causen centenars de milers de morts cada any. Mentre que les mosquiteres dels llits ofereixen una mica de protecció contra les picades nocturnes gràcies als insecticides que incorporen (els quals suposen un risc per a la salut humana), els insectes creixen resistents a uns altres insecticides "més segurs" com el piretroide. Aquesta solució simple a l'igual que sorprenentment bloqueja les femelles dels mosquits Anopheles gambiae quan intenten alimentar-se d'un humà voluntari. En afegir un plafó vertical a una mosquitera de llit -col·locada estratègicament sobre el tors de la persona adormida on es troba el cercle d'insectes- interfereix amb els acolorits camins de vol d'aquests 25 mosquits. Tractant aquest plafó superior amb insecticida -en lloc de tractar tota la mosquitera- proporciona una forma més segura i econòmica d'utilitzar productes químics potents, i si s'adopta per l'Organització Mundial de la Salut, podria proporcionar una protecció generalitzada a les parts del món afectades per la malària.

  Escrit per John Ankers
  Imatge de Gregory P.D. Murray i col·laboradors
  Vector Department Biology, Liverpool School of Tropical Medicine, Liverpool, Regne Unit
  Drets de la imatge reservats pels autors originals
  Investigació publicada a Nature Microbiology, desembre de 2019

Què és la BPoD

BPoD són les sigles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". El web original va estar creat i gestionat pel MRC Laboratory of Medical Sciences des de gener de 2012 fins al juliol de 2023 i ara està gestionat de manera independent per un equip dedicat de científics i escriptors. El lloc web preten involucrar tothom, joves i vells, en les meravelles de la biologia i la seua influència en la medicina. L'arxiu, en constant creixement, de més de 4000 imatges d'investigacions, documenta més d'una dècada de progrés. Exploreu la col·lecció i mireu què descobriu. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. Els creadors de la BPoD no es responsabilitzen de la fidelitat de la traducció.