• 13 de març de 2021

  Bevent Clarament

  És quasi impossible atrapar grans d'arena flotant en un got d'aigua, però una vegada que s'haja acumulat en una capa a la part inferior, és possible que pugues recollir-los. El mateix s'aplica als virus que floten en l'aigua, cadascun 10.000 vegades més petit que un gra d'arena. Un procés de tractament d'aigua estàndard utilitza sals metàl·liques per provocar que les partícules de virus s'agrupen en grups manejables que s'enfonsen com l'arena, per ser eliminats. Els investigadors que van adoptar un enfocament més cautelós davant de la pandèmia de COVID-19 van provar si aquest tractament funciona amb coronavirus similars, per abordar qualsevol temor de què les partícules de virus en les aigües residuals puguen arribar a l'aigua potable. Van descobrir que el virus que flotava lliurement (esquerra, roig) s'agregava en grups (dreta), cosa que suggerix que el procés de purificació està ben equipat per a manejar tant el coronavirus com altres virus amb estructures externes similars, com L'Ebola, el que significa que tothom pot gaudir de la seua beguda.

  Escrit per Anthony Lewis

  Imatge del treball de Kyungho Kim i col·laboradors, Chellam lab, Texas A and M Engineering
  Department of Civil & Environmental Engineering, Texas A&M University, College Station, TX, EUA
  Drets de la imatge reservats pels autors originals
  Investigació publicada en Environmental Science and Technology, febrer de 2021

Què és la BPoD

BPoD són les sigles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". El web original va estar creat i gestionat pel MRC London Institute of Medical Sciences des de gener de 2012 fins al juliol de 2023 i ara està gestionat de manera independent per un equip dedicat de científics i escriptors. El lloc web preten involucrar tothom, joves i vells, en les meravelles de la biologia i la seua influència en la medicina. L'arxiu, en constant creixement, de més de 4000 imatges d'investigacions, documenta més d'una dècada de progrés. Exploreu la col·lecció i mireu què descobriu. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. Els creadors de la BPoD no es responsabilitzen de la fidelitat de la traducció.