• 13 de març de 2021

  Bevent Clarament

  És quasi impossible atrapar grans d'arena flotant en un got d'aigua, però una vegada que s'haja acumulat en una capa a la part inferior, és possible que pugues recollir-los. El mateix s'aplica als virus que floten en l'aigua, cadascun 10.000 vegades més petit que un gra d'arena. Un procés de tractament d'aigua estàndard utilitza sals metàl·liques per provocar que les partícules de virus s'agrupen en grups manejables que s'enfonsen com l'arena, per ser eliminats. Els investigadors que van adoptar un enfocament més cautelós davant de la pandèmia de COVID-19 van provar si aquest tractament funciona amb coronavirus similars, per abordar qualsevol temor de què les partícules de virus en les aigües residuals puguen arribar a l'aigua potable. Van descobrir que el virus que flotava lliurement (esquerra, roig) s'agregava en grups (dreta), cosa que suggerix que el procés de purificació està ben equipat per a manejar tant el coronavirus com altres virus amb estructures externes similars, com L'Ebola, el que significa que tothom pot gaudir de la seua beguda.

  Escrit per Anthony Lewis

  Imatge del treball de Kyungho Kim i col·laboradors, Chellam lab, Texas A and M Engineering
  Department of Civil & Environmental Engineering, Texas A&M University, College Station, TX, EUA
  Drets de la imatge reservats pels autors originals
  Investigació publicada en Environmental Science and Technology, febrer de 2021

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.