• 2 de desembre de 2017

  Blaus Antiestrés

  ¿Sents un poc d'estrés? Si vols una solució ràpida, encendre una llum blava podria ser d'ajuda. Un estudi recent, en el qual els voluntaris i voluntàries estigueren sotmesos a exercicis aritmètics mentals estressants i després es van col·locar en habitacions amb il·luminació blanca o blava per relaxar-se (en la fotografia), mostrava que aquelles persones exposades a la llum blava eren capaces de relaxar-se una mitjana de tres vegades més ràpidament que aquelles exposades a llum blanca. També s’ha detectat que la llum blava interfereix amb la son, cosa que podria semblar estar en desacord amb les noves dades de relaxació, però com que no s’han examinat altres longituds d’ona de la llum en aquest estudi preliminar, no es pot dir si les tonalitats roges poden ser encara més relaxants. Descobrir quina és la millor intensitat i longitud d’ona per maximitzar la relaxació i assolir-la més ràpidament podria ajudar tant en clíniques (per calmar pacients amb ansietat) com en el nostre dia a dia.

  Escrit per Ruth Williams
  Imatge de la Universidad de Granada, Espanya
  Department of Computer Architecture and Technology, Universidad de Granada, Granada, Espanya
  Investigació publicada en PLOS One, octubre de 2017


Què és la BPoD

BPoD són les sigles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". El web original va estar creat i gestionat pel MRC Laboratory of Medical Sciences des de gener de 2012 fins al juliol de 2023 i ara està gestionat de manera independent per un equip dedicat de científics i escriptors. El lloc web pretén involucrar tothom, joves i vells, en les meravelles de la biologia i la seua influència en la medicina. L'arxiu, en constant creixement, de més de 4000 imatges d'investigacions, documenta més d'una dècada de progrés. Exploreu la col·lecció i mireu què descobriu. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. Els creadors de la BPoD no es responsabilitzen de la fidelitat de la traducció.