• 3 de desembre de 2017

  De Pare a Filla

  Jo li dic Freud, tu li dius Sigmund. Però la família Freud va donar més d'un psicòleg famós. La sisena filla i més jove de Sigmund Freud es va fer famosa per dret propi. Nascuda en aquest dia, en 1895, els somnis de la primera infància d'Anna apareixien en els llibres del seu pare. Va començar a aprofundir en aquestes publicacions quan tenia uns vint-i-cinc anys, a la vegada que es recuperava d'una malaltia que l'havia obligat a retirar-se de la docència. Aquesta lectura la va portar a seguir la seua pròpia investigació sobre la psicoanàlisi dels nens i el paper de l'ego de les persones en la prevenció de la depressió. Se li va demanar informació sobre aquest treball a la seu de la Gestapo després que l'Alemanya nazi va envair Àustria, en 1938. La família Freud va fugir a Londres on Anna va estudiar els efectes de l'estrès de la guerra sobre els nens. Va establir un centre per atendre aquells que s'havien separat de les seves famílies durant la guerra. Avui, l'entitat benèfica Anna Freud promou la salut i el benestar entre els nens.

  Escrit per Deborah Oakley
  Aquesta imatge de Sigmund i de la seua filla, Anna Freud, està disponible de la divisió Prints and Photographs de la United States Library of Congress
  Publicada en Wikimedia Commons
  Imatge de domini públic


Què és la BPoD

BPoD són les sigles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". El web original va estar creat i gestionat pel MRC Laboratory of Medical Sciences des de gener de 2012 fins al juliol de 2023 i ara està gestionat de manera independent per un equip dedicat de científics i escriptors. El lloc web pretén involucrar tothom, joves i vells, en les meravelles de la biologia i la seua influència en la medicina. L'arxiu, en constant creixement, de més de 4000 imatges d'investigacions, documenta més d'una dècada de progrés. Exploreu la col·lecció i mireu què descobriu. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. Els creadors de la BPoD no es responsabilitzen de la fidelitat de la traducció.