• 3 de desembre de 2017

  De Pare a Filla

  Jo li dic Freud, tu li dius Sigmund. Però la família Freud va donar més d'un psicòleg famós. La sisena filla i més jove de Sigmund Freud es va fer famosa per dret propi. Nascuda en aquest dia, en 1895, els somnis de la primera infància d'Anna apareixien en els llibres del seu pare. Va començar a aprofundir en aquestes publicacions quan tenia uns vint-i-cinc anys, a la vegada que es recuperava d'una malaltia que l'havia obligat a retirar-se de la docència. Aquesta lectura la va portar a seguir la seua pròpia investigació sobre la psicoanàlisi dels nens i el paper de l'ego de les persones en la prevenció de la depressió. Se li va demanar informació sobre aquest treball a la seu de la Gestapo després que l'Alemanya nazi va envair Àustria, en 1938. La família Freud va fugir a Londres on Anna va estudiar els efectes de l'estrès de la guerra sobre els nens. Va establir un centre per atendre aquells que s'havien separat de les seves famílies durant la guerra. Avui, l'entitat benèfica Anna Freud promou la salut i el benestar entre els nens.

  Escrit per Deborah Oakley

  Aquesta imatge de Sigmund i de la seua filla, Anna Freud, està disponible de la divisió Prints and Photographs de la United States Library of Congress
  Publicada en Wikimedia Commons
  Imatge de domini públic


Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.