• 12 de juny de 2019

  Bloquejador de Vasos Sanguinis

  A mesura que un tumor creix, la seua necessitat d'un subministrament de sang fa que certes cèl·lules del tumor formen vasos sanguinis. Ara, els investigadors han trobat un microARN, un ARN menut que regula l'activitat dels gens, que inhibix aquesta vascularització i, per tant, podria ajudar a previndre el creixement de tumors. Aquestes imatges mostren cèl·lules endotelials (en roig), les que revestixen els vasos sanguinis, que creixen sobre esferes de proteïnes fibroses (per a suport) en cultiu. A l'esquerra, les cèl·lules creixen normalment, i algunes d'elles formen estructures germinals equivalents als vasos sanguinis en desenvolupament. A la dreta, però, les cèl·lules s'han tractat amb el microRNA i se suprimix la germinació. En els tumors, els nivells alts d'aquest ARN es van associar amb un millor resultat en el pacient, mentre que en els ratolins, els nivells elevats de l'ARN van impedir el creixement del tumor. Aquests resultats aplanen el camí per a un posterior desenvolupament d'aquesta petita molècula i que els oncòlegs la puguen afegir a la seua caixa d'eines de tractament.

  Escrit per Ruth Williams

  Imatge del treball de James V. McCann i col·laboradors, Dudley Lab UVA School of Medicine
  Department of Microbiology, Immunology, and Cancer Biology, The University of Virginia, Charlottesville, VA, EUA
  Drets de la imatge reservats pels autors originals
  Publicat en Journal of Clinical Investigation, març de 2019

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.