• 02 de juliol de 2022

  Bon Tir

  Els hologrames capturen el rastre de les coses als espais en els que han estat: patrons de llum que s'obtenen al reflectir, registrar i il·luminar des de diferents angles. La comparació d'hologrames "en directe" produïts per un objecte canviant, com l'ala d'un avió que vibra o una bala a gran velocitat, crea interferències hologràfiques, vistes ací com ones de xoc al voltant d'una bala en vol. Aquests patrons revelen canvis subtils, per exemple com afecta l'estrès a una superfície. L'interferometria hologràfica té un futur brillant en la ciència forense, l'arquitectura i l'enginyeria, potser detectant vibracions perjudicials a les bigues de càrrega. Però també podria detectar canvis subtils als teixits vius, comparant com canvien d'un moment a un altre, possiblement revelant patrons per al diagnòstic de trastorns circulatoris o supervisant les tensions dins dels implants mèdics.

  Escrit per John Ankers

  Imatge de Karl A. Stetson
  Karl Stetson Associates LLC, Coventry, CT, EUA
  Drets de la imatge reservats per Karl A. Stetson
  Publicat en Light: Advanced Manufacturing, juny de 2022

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.