• 10 de març de 2017

  Caçant Crancs

  En compte d'acabar en el plat del sopar, aquest cranc està esdevenint una nova peça important de la tecnologia mèdica. S'ha posat en una màquina coneguda com a MR Linac, que utilitza l'anàlisi d'imatge de ressonància magnètica (MRI) per a visualitzar l'interior del cos d'un pacient (o el cos del cranc) en temps real, així com arriba la radioteràpia per a matar el càncer. Açò és particularment útil per a tractar càncers que es mouen dins del cos, com ara tumors de pulmó. També és útil per a detectar els càncers que no es mostren fàcilment amb altres mètodes d'estudi amb imatges. La imatge de l'esquerra es va prendre usant només l'escàner de MRI, mentre que el de la dreta estava rebent radioteràpia al mateix temps. No hi ha diferència entre ells, la qual cosa demostra que els feixos de radiació no afecten la qualitat de la imatge. Visualitzar els tumors de forma tan clara significa que les dosis de radioteràpia poden ser administrades amb més precisió, evitant danys en el teixits sans pròxims i reduint els efectes secundaris.

  Escrit per Kat Arney

  Imatge cortesia del Institute of Cancer Research (ICR), The Royal Marsden NHS Foundation Trust and Elekta
  Institute of Cancer Research (ICR), The Royal Marsden NHS Foundation Trust and Elekta
  Drets de la imatge reservats pel fotògraf original


Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.