• 7 de setembre de 2016

    Cada Vegada més Prop

    La medul·la espinal és un feix de nervis que connecten el cervell amb la resta del cos, i les lesions en eixos nervis poden originar paràlisis permanents de les regions del cos corresponents. Per tant, trobar la manera de tornar a connectar els nervis lesionats en aquestos pacients, és la gran meta. Una idea és proporcionar una bastida entre els nervis que estan separats per a ajudar a les cèl·lules a créixer unes cap a les altres i poder connectar-se. Els resultats pareixen prometedors, almenys en cultiu. En la imatge es mostren dos peces de teixit de la medul·la espinal de ratolí (blau) que creixen, en cultiu, separades aproximadament per un mil·límetre. Entre elles hi ha una malla tridimensional de nanotubs de carboni (un material de suport favorable) que ha portat a l'expansió i entrellaçat de protuberàncies de les neurones (groc, verd i roig) i, en conseqüència, a la seua reconnexió. Si aquesta reconnexió guiada gràcies a la malla podria funcionar, i per tant, reparar la paràlisi en animals vius, és la pròxima gran pregunta.

    Escrit per Ruth Williams
    Imatge del treball de Sadaf Usmani i Emily Rose Aurand, i col·laboradors
    International School for Advanced Studies (SISSA/ISAS), and University of Trieste, Trieste, Itàlia
    Imatge publicada originalment sota una llicència Creative Commons (BY 4.0)
    Publicat en Science Advances, juliol de 2016

Què és la BPoD

BPoD són les sigles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". El web original va estar creat i gestionat pel MRC Laboratory of Medical Sciences des de gener de 2012 fins al juliol de 2023 i ara està gestionat de manera independent per un equip dedicat de científics i escriptors. El lloc web pretén involucrar tothom, joves i vells, en les meravelles de la biologia i la seua influència en la medicina. L'arxiu, en constant creixement, de més de 4000 imatges d'investigacions, documenta més d'una dècada de progrés. Exploreu la col·lecció i mireu què descobriu. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. Els creadors de la BPoD no es responsabilitzen de la fidelitat de la traducció.