• 8 de setembre de 2016

  Vola amb Mi

  Les mosques, a l'igual que altres animals, fan tot el que es puga per a assegurar-se una parella. Però en lloc d'esgarrar el cap d'un antílop com a regal (o pot ser només comprant flors) Drosophila, la mosca del vinagre, ha desenvolupat un truc diferent. Els mascles d'aquestes mosques produïxen espermatozoides que són fins a 20 vegades més llargs que els seus cossos (fotografiats al voltant de la mosca de la dreta); que és 1000 vegades més llarg que l'esperma humà. Un esperma més llarg s'assenta millor en el tracte reproductiu en espiral de la mosca femella, desplaçant als espermatozoides més xicotets procedents d'altres trobades sexuals. Mentre que algunes espècies evolucionen cap a cues o banyes atractives, aquest exemple de la selecció sexual per a després de la copulació utilitza l'anatomia simple, i no el reconeixement femení, per a resoldre la competència entre els mascles, possiblement suggerint aspectes ocults de la selecció sexual en altres espècies.

  Escrit per John Ankers
  Imatge del treball de Stefan Lüpold i col·laboradors
  Center for Reproductive Evolution, Department of Biology, Syracuse University, NY, EUA
  Drets de la imatge reservats per Nature Publishing Group 2016
  Publicat en Nature, maig de 2016

Què és la BPoD

BPoD són les sigles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". El web original va estar creat i gestionat pel MRC Laboratory of Medical Sciences des de gener de 2012 fins al juliol de 2023 i ara està gestionat de manera independent per un equip dedicat de científics i escriptors. El lloc web pretén involucrar tothom, joves i vells, en les meravelles de la biologia i la seua influència en la medicina. L'arxiu, en constant creixement, de més de 4000 imatges d'investigacions, documenta més d'una dècada de progrés. Exploreu la col·lecció i mireu què descobriu. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. Els creadors de la BPoD no es responsabilitzen de la fidelitat de la traducció.