-
24 de juliol de 2018
Cadena Repetitiva
Amb símptomes que inclou febres i erupcions, el tifus de les bardisses o malaltia tsutsugamushi és una malaltia que s'estima que afecta a un milió de persones anualment, majoritàriament a Àsia, i és causada pel bacteri Orientia tsutsugamushi. Transmesa per les mossegades de la larva de l'àcar, conegut com àcar roig, O. tsutsugamushi és un patogen intracel·lular obligat, això és que necessita estar dins d'un hoste per tal de sobreviure. Comparat amb un altre bacteri estretament relacionat, amb la mateixa forma de vida, aquest té un gran genoma, caracteritzat per gran quantitat de seqüències d'ADN repetides. Aquestes repeticions són representades en aquest diagrama: al llarg del genoma, representat com un cercle gris, cada vareta de color indica una regió de l'ADN amb nombroses còpies, enllaçades juntes per a mostrar on es troben les repeticions. Reconstruir un genoma que té tantes repeticions és un repte, però noves tècniques de seqüenciació permeten actualment reconstruccions més precises de genomes de múltiples soques d'O. tsutsugamushi, proporcionant una idea més detallada d’un patogen vagament entès.
Escrit per Emmanuelle Briolat
Imatge per Elizabeth Batty, creada utilitzant Sibelia (http://bioinf.spbau.ru/sibelia) i Circos (http://circos.ca/ )
Mahidol-Oxford Tropical Medicine Research Unit, Faculty of Tropical Medicine, Mahidol University, Bangkok, Thailand, Centre for Tropical Medicine and Global Health, Nuffield Department of Medicine, University of Oxford, Oxford, Regne Unit
Publicat originalment sota una llicència Creative Commons (BY 4.0)
Publicat en PLOS Neglected Tropical Diseases, juny de 2018
Què és la BPoD
BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.
Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.