• 02 de març de 2022

  Cames en Marxa

  Els humans que regeneren extremitats perdudes són una meravella mèdica confinada als regnes de la ciència-ficció. Els científics, que intentaven convertir aquella ficció llunyana en una realitat contemporània, van investigar el que es necessita per a impulsar les capacitats de creixement latents del cos, tractant a les granotes ferides amb una combinació de múltiples fàrmacs aplicada directament a una extremitat amputada, a través d'una coberta portàtil durant 24 hores. Cada substància va ajudar en un aspecte diferent, fomentant el creixement o prevenint les respostes típiques de cicatrització o inflamació. La granota amb ungles africana no pot regenerar extremitats de manera natural, per la qual cosa és un model prometedor per a la regeneració d'extremitats humanes. Més de 18 mesos després del tractament, la cama va tornar a créixer (a la foto durant l'examen posterior a l'experiment de l'estructura del nervi i el teixit), responent als estímuls i usant-la per a nadar. El següent pas és modificar el còctel per a fomentar extremitats encara més funcionals i completes, després vore si es poden estimular vies similars en els mamífers, la qual cosa finalment ajudarà a milions de pacients que han perdut extremitats.

  Escrit per Anthony Lewis
  Imatge del treball de Nirosha Murugan i col·laboradors, Levin Lab, Tufts University - a la portada de Science Advances
  Department of Biology, Tufts University, Medford, MA, EUA
  Drets de la imatge reservats pels autors originals
  Publicat en Science Advances, gener de 2022

Què és la BPoD

BPoD són les sigles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". El web original va estar creat i gestionat pel MRC Laboratory of Medical Sciences des de gener de 2012 fins al juliol de 2023 i ara està gestionat de manera independent per un equip dedicat de científics i escriptors. El lloc web pretén involucrar tothom, joves i vells, en les meravelles de la biologia i la seua influència en la medicina. L'arxiu, en constant creixement, de més de 4000 imatges d'investigacions, documenta més d'una dècada de progrés. Exploreu la col·lecció i mireu què descobriu. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. Els creadors de la BPoD no es responsabilitzen de la fidelitat de la traducció.