• 01 de març de 2022

  Mantindre's a Base d'Herbes

  En la medicina tradicional xinesa, la flor de l'orquídia Gastrodia elata s'usa com a tractament per a la malaltia de Parkinson, un trastorn cerebral que provoca tremolors, rigidesa i problemes d'equilibri. Els símptomes de la malaltia de Parkinson estan provocats per la falta de neurones que produïxen dopamina, un factor clau en la regulació del moviment. No obstant això, el secret d'aquesta planta medicinal no està només en aquestes neurones, sinó en les cèl·lules cerebrals pròximes anomenades cèl·lules glials. Quan es va alimentar amb aliments que contenien extracte aquós de la planta, les cèl·lules glials (roges) de les mosques del vinagre portadores d'una mutació genètica de la malaltia de Parkinson van començar a produir una proteïna anomenada Nrf2 (verda). Aquesta proteïna va detindre la sèrie d'esdeveniments en les neurones veïnes productores de dopamina que causen la seua desaparició. De fet, les mosques del vinagre alimentades amb la planta tenien més neurones essencials i menys dificultats per a moure's que les seues equivalents de control. Es necessitaran més estudis en humans abans del seu ús com a tractament alternatiu o complementari.

  Escrit per Katy Palllister

  Imatge del treball de Yu-En Lin i col·laboradors
  Institute of Molecular Biology, Academia Sinica, Taipei, Taiwan
  Imatge publicada originalment sota una llicència Creative Commons (CC BY 4.0)
  Publicat en eLife, novembre de 2021

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.