• 7 d'octubre de 2015

    Cames Mandroses

    Una persona pot utilitzar la màquina de córrer per a posar-se en forma però subconscientment el seu cos està intentant gastar la menor energia possible. Durant dècades, els científics han sabut que les persones tendeixen a minimitzar l’energia utilitzada durant el moviment però el que no estava clar era l’escala de temps necessària per a eixa optimització. S’ha suggerit que l’evolució ha afinat l’eficiència dels nostres moviments i que, es produeixen també millores durant la vida d’una persona. Però ara els investigadors mostren que les persones monitoritzen i ajusten la seua locomoció constantment per a maximitzar l’eficiència. En un estudi recent, els científics demanaren als participants posar-se uns exosquelets controlats per ordinador (en la foto) mentre s’augmentava o es disminuïa (a l'esquerra i a la dreta) la resistència per a certes parts de les cames dels subjectes. Aquests petits canvis va fer que els participants que caminaven normalment incrementaren lleugerament la seua demanda d’energia, i en pocs minuts els subjectes adaptaren el seu caminar a una manera més eficientment. Exactament com el cos monitoritza el consum d’energia i executa aquests petits ajustos d’energia es la següent qüestió.

    Escrit per Ruth Williams
    Imatge presa d’un vídeo de Hans Goksoyr, David Brigden, SFU Locomotion Lab
    Drets de la imatge pels autors originals
    Investigació publicada en Current Biology, setembre de 2015


Què és la BPoD

BPoD són les sigles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". El web original va estar creat i gestionat pel MRC Laboratory of Medical Sciences des de gener de 2012 fins al juliol de 2023 i ara està gestionat de manera independent per un equip dedicat de científics i escriptors. El lloc web pretén involucrar tothom, joves i vells, en les meravelles de la biologia i la seua influència en la medicina. L'arxiu, en constant creixement, de més de 4000 imatges d'investigacions, documenta més d'una dècada de progrés. Exploreu la col·lecció i mireu què descobriu. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. Els creadors de la BPoD no es responsabilitzen de la fidelitat de la traducció.