• 9 de gener de 2020

  Capa Protectora

  S’estima que al voltant de 50 milions de persones viuen amb demència. Els investigadors estan constantment treballant en noves formes de combatre malalties neurodegeneratives d’aquest tipus. L’enzim BACE1, el qual es troba implicat en el desenvolupament de l’Alzheimer, te el potencial per tractar o previndre la malaltia, però primer els científics necessiten entendre millor els efectes que té aquest enzim sobre el cos. Recentment s’ha trobat que ratolins nascuts sense BACE1 tenen problemes auditius, ja que les neurones al seu nervi auditiu (en verd) no estan correctament cobertes per les seues corresponents beines de mielina(en roig), que ajuden a transportar senyals electroquímiques dels sons des de l’orella fins al cervell. En canvi, es va veure que bloquejar BACE1 en els ratolins adults no tenia efecte sobre la seua capacitat auditiva. Aquestes troballes han ajudat als científics a entendre millor el paper de BACE1 en el desenvolupament del cos, amb l’objectiu final d’assegurar que tractaments basats en aquest enzim no afecten negativament als pacients amb Alzheimer a llarg termini.

  Escrit per Gaëlle Coullon
  Imatge del treball de Marlen Dierich i col·laboradors, publicat en la coberta del Journal of Neuroscience, novembre de 2019
  Insititute of Physiology and Pathophysiology, Department of Neurophysiology, Philipps-University Marburg, i l’Intstitut für Physiologie und Pathophysiology, Friedrich-Alexander-Universität Erlangen-Nürnberg, Erlangen, Alemanya
  Drets de la imatge reservats i reproduits amb permís del Journal of Neuroscience
  Publicat en Journal of Neuroscience, novembre de 2019

Què és la BPoD

BPoD són les sigles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". El web original va estar creat i gestionat pel MRC Laboratory of Medical Sciences des de gener de 2012 fins al juliol de 2023 i ara està gestionat de manera independent per un equip dedicat de científics i escriptors. El lloc web preten involucrar tothom, joves i vells, en les meravelles de la biologia i la seua influència en la medicina. L'arxiu, en constant creixement, de més de 4000 imatges d'investigacions, documenta més d'una dècada de progrés. Exploreu la col·lecció i mireu què descobriu. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. Els creadors de la BPoD no es responsabilitzen de la fidelitat de la traducció.