• 8 de gener de 2020

  Semi Colon

  El nostre intestí és l'amfitrió d’una comunitat complexa de microorganismes, que suporta moltes funcions essencials però també presenta riscos de possibles patògens. Per a protegir els nostres teixits, el revestiment intestinal està cobert de mucosa. Aquesta està produïda per les cèl·lules caliciformes especialitzades. L’estructura de la mucosa és més que una simple capa viscosa, la qual presenta una capa interna que exclou per complet als microbis i una capa externa més permeable. Fins fa poc, aquesta estructura de dues capes no podia reproduir-se en el laboratori, la qual cosa dificultava l’estudi de la mucosa. No obstant això, els científics han aconseguit cultivar les cèl·lules del còlon per a recrear una versió en miniatura del revestiment intestinal anomenat Colon Chip (a la imatge, amb els nuclis cel·lulars en blau, grànuls de mocosa en morat, i microvellositats en vora de raspall, xicotetes protrusions cel·lulars, en blanc). Al replicar de manera efectiva l’organització del revestiment del colon humà, és possible la producció d’una capa de mucosa adequadament estructurada, permetent noves oportunitats per examinar el paper de la mucosa en les malalties intestinals.

  Escrit per Emmanuelle Briolat
  Imatge procedent de Wyss Institute at Harvard University
  Wyss Institute for Biologically Inspired Engineering at Harvard University, Boston, MA, EUA
  Drets de la imatge reservats pels autors/ores originals
  Investigació publicada en Cellular and Molecular Gastroenterology and Hepatology, novembre de 2019

Què és la BPoD

BPoD són les sigles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". El web original va estar creat i gestionat pel MRC Laboratory of Medical Sciences des de gener de 2012 fins al juliol de 2023 i ara està gestionat de manera independent per un equip dedicat de científics i escriptors. El lloc web preten involucrar tothom, joves i vells, en les meravelles de la biologia i la seua influència en la medicina. L'arxiu, en constant creixement, de més de 4000 imatges d'investigacions, documenta més d'una dècada de progrés. Exploreu la col·lecció i mireu què descobriu. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. Els creadors de la BPoD no es responsabilitzen de la fidelitat de la traducció.