-
8 de desembre de 2016
Capes de Llum
El microscopi ha tingut una llarga història. Ja en el temps dels romans, científics curiosos van descobrir que vidres amb una certa forma podien fer que els objectes paregueren més grans. Molts anys desprès, l’investigador del segle XVII Antonie van Leeuwenhoek va inventar el primer autèntic microscopi. Des d’aquest moment hem recorregut un llarg camí. Aquesta imatge, presa utilitzant una tècnica anomenada microscòpia de llum laminar, mostra conducts en creixment d’un cor de ratolí en desenvolupament, tan sols dos setmanes després de la fecundació. Una lent amb una forma especial focalitza un raig làser en una fina capa, permetent als científics vore en increïble detall dintre d’òrgans o teixits i construir una imatge en tres dimensions. Els músculs en creixement estan tenyits amb un colorant fluorescent taronja, mentre que els nous vasos sanguinis estan acolorits amb blau pàl·lid. Mitjançant l'esdudi de les estructures del cor quan es van formant, els científics esperen comprendre què és el que ha anat mal quan els nadons naixen amb defectes cardíacs.
Escrit per Kat Arney
Imatge d'Antonio Miranda, Oxford University
Department of Physiology, Anatomy and Genetics, University of Oxford, Regne Unit
Aquesta imatge va ser preseleccionada en el concurs 'Reflections of Research' de la British Heart Foundation en 2015
Què és la BPoD
BPoD són les sigles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". El web original va estar creat i gestionat pel MRC Laboratory of Medical Sciences des de gener de 2012 fins al juliol de 2023 i ara està gestionat de manera independent per un equip dedicat de científics i escriptors. El lloc web pretén involucrar tothom, joves i vells, en les meravelles de la biologia i la seua influència en la medicina. L'arxiu, en constant creixement, de més de 4000 imatges d'investigacions, documenta més d'una dècada de progrés. Exploreu la col·lecció i mireu què descobriu. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.
Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. Els creadors de la BPoD no es responsabilitzen de la fidelitat de la traducció.