• 11 de maig de 2020

  Càpsules Captivadores

  Molts medicaments s'envasen en càpsules que es dissolen lentament després de ser presos, alliberant gradualment el seu contingut al cos de manera controlada. Reduint aquesta idea a escala microscòpica, aquestes petites càpsules tenen menys de mig mil·límetre d'ample i estan formades per múltiples capes de polímers biodegradables dissenyats per descompondre's lentament durant dies o fins i tot mesos, depenent del gruix de les parets de la càpsula. Originalment es van desenvolupar com a una forma de distribuir les vacunes de manera més eficaç, els investigadors que hi ha darrere de les microcàpsules estan investigant ara si els tractaments contra el càncer com ara combinacions de fàrmacs de quimioteràpia, immunoteràpia o teràpia gènica poden quedar emmagatzemar-se a l'interior d'aquests petits contenidors. En aquesta imatge, les càpsules s'hi han omplit de colorant roig per veure com funcionen i mesurar la velocitat a la qual alliberen la seua càrrega. Altres aplicacions per a aquestes innovadores càpsules inclouen utilitzar-los com a sensors ambientals o en dispositius microfluídics en miniatura.

  Escrit per Kat Arney
  Calling the Shots: Una plataforma flexible per a entregues de tot en ú. Guanyador al 2020 Koch Institute Image Awards
  Imatge de Morteza Sarmadi, Christina Ta, Robert Langer and Ana Jaklenec; Langer Laboratory, MIT
  Imatge per cortesia de the Koch Institute Image Awards


Què és la BPoD

BPoD són les sigles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". El web original va estar creat i gestionat pel MRC Laboratory of Medical Sciences des de gener de 2012 fins al juliol de 2023 i ara està gestionat de manera independent per un equip dedicat de científics i escriptors. El lloc web pretén involucrar tothom, joves i vells, en les meravelles de la biologia i la seua influència en la medicina. L'arxiu, en constant creixement, de més de 4000 imatges d'investigacions, documenta més d'una dècada de progrés. Exploreu la col·lecció i mireu què descobriu. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. Els creadors de la BPoD no es responsabilitzen de la fidelitat de la traducció.