-
10 de maig de 2020
Contra el Gra de Blat
El blat ha mantingut l'espècie humana durant segles com a font d'hidrats de carboni, fibra i nutrients. Històricament, el gra de blat es recol·lectaria a mà, posteriorment es moldria manualment i es colaria per fer farina, un procés que avui en dia es realitza mitjançant recol·lectors i molins automatitzats. Mentre que la majoria de proteïna que es troba al gra de blat és el gluten, als darrers anys han aparegut altres proteïnes anomenades inhibidors de l'amilasa i tripsina (ATIs) que participen en la sensibilitat al blat no celíaca i en l'asma ocupacional. Uns científics d'Austràlia han mesurat els nivells de 18ATI trobats al blat australià, primer separant els ATIs d'una barreja de proteïnes de blat i després identificant la seua estructura en funció de la seua massa. S'espera que aquest treball contribuïsca a establir un mapa de referència per als ATIs del blat, proporcionant una guia per als cultivadors per desenvolupat blat amb baix contingut en ATI i per als fabricants d'aliments per detectar ATIs als seus productes. Avui comença la Setmana de la Sensibilització sobre l'Al·lèrgia als Aliments.
Escrit per Soumya Perinparajah
Dones molent i colant grans de blat per fer farina. Segle XIX aquarel·la d'un artista indi. De Wellcome Collection
Investigació de CSIRO Agriculture and Food, St Lucia, QLD, Austràlia
Imatge publicada originalment sota una llicència Creative Commons Attribution 4.0 International (CC BY 4.0)
Publicat en the Journal of Proteome Research, abril de 2020
Què és la BPoD
BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.
Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.