• 1 de març de 2017

  Cèl·lula Substituta

  Aquesta elegant estructura geomètrica és una cèl·lula muscular cardíaca humana –bé, d'aquest tipus. En realitat, va començar la seua vida com una cèl·lula de la pell, i després es va convertir breument en una cèl·lula mare pluripotent induïda (iPSC) –una cèl·lula amb una àmplia gamma de possibles destinacions– abans d'adoptar la seua identitat final de múscul cardíac. ¿Per què els investigadors dediquen temps a convertir cèl·lules de la pell d'una persona en les cèl·lules cardíaques? La causa és perquè les cèl·lules cardíaques humanes originals són difícils d'adquirir, especialment en gran quantitat. La pell, d'altra banda és fàcil de recollir i una vegada convertida en iPSCs poden fer-se créixer i expandir pràcticament de forma indefinida. Tindre un subministrament així de cèl·lules cardíaques humanes és molt útil per a, entre altres coses, proves de nous fàrmacs contra el càncer. Molts agents anticancerígens tenen greus efectes secundaris cardiotòxics que, els assajos amb animals, no necessàriament revelen. Provant els fàrmacs candidats, directament en aquestes cèl·lules cardíaques substitutes, podríem identificar els que són potencialment perillosos.

  Escrit per Ruth Williams

  Imatge del Dr. Arun Sharma, del laboratori del Dr. Joseph Wu's de la Standford University
  Stanford Cardiovascular Institute, Stanford University School of Medicine, Stanford, CA, EUA
  Drets de la imatge reservats pels autors originals
  Investigació publicada en Science Translational Medicine, febrer de 2017

Què és la BPoD

BPoD són les sigles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". El web original va estar creat i gestionat pel MRC London Institute of Medical Sciences des de gener de 2012 fins al juliol de 2023 i ara està gestionat de manera independent per un equip dedicat de científics i escriptors. El lloc web preten involucrar tothom, joves i vells, en les meravelles de la biologia i la seua influència en la medicina. L'arxiu, en constant creixement, de més de 4000 imatges d'investigacions, documenta més d'una dècada de progrés. Exploreu la col·lecció i mireu què descobriu. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. Els creadors de la BPoD no es responsabilitzen de la fidelitat de la traducció.