• 10 de juliol de 2018

  Cèl·lules Enfadades

  Alguns dels primers coneixements sobre quines àrees del cervell controlen el comportament humà provenen d'estudis de pacients amb problemes psicosocials que havien patit danys en una part del cervell. Per exemple, una lesió en la part frontal del cervell típicament produïx un augment en els nivells d'agressió. Si bé la neurociencia ha recorregut un llarg camí des d'aquests primers dies, amb eines més sofisticades disponibles per estudiar com funciona el cervell, encara sabem molt poc sobre com controla l'agressió. No obstant això, un estudi recent en rates ha trobat un grup de cèl·lules en l'escorça prefrontal que formen connexions (que es mostren ací en verd) amb cèl·lules de l'hipotàlem (es mostra en blanc), una àrea del cervell responsable de controlar les emocions. L'equip va trobar que les rates van començar a mossegar-se violentament quan s'estimulaven aquestes connexions. Aquests coneixements comencen a desentranyar els complexos mecanismes cel·lulars subjacents al control del comportament agressiu.

  Escrit per Gaëlle Coullon

  Imatge del treball de Laszlo Biro i col·laboradors
  Department of Behavioural Neuroscience, Institute of Experimental Medicine, Budapest, Hongria
  Imatge reproduïda amb permís del Journal of Neuroscience
  Publicat en Journal of Neuroscience, abril de 2018

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.