• 28 d'agost de 2018

  Cèl·lules Experimentades

  Pot ser frustant vore a un amic aprendre un nou esport o un instrument musical més ràpid que tú. En canvi, les seues experiències prèvies poden haver-li donat un avantatge. Els científics han mostrat que els records de les nostres experiències determina com les cèl·lules de l'hipocamp (en morat a la imatge), el centre de la memòria del cervell, aprén i s'adapta a les noves situacions. L'equip ha trobat que els ratolins exposats previament a ambients incòmodes estaven recelosos dels nous ambients potencialment danyins, comparat amb els ratolins que han crescut amb condicions càlides i segures. Interesantment, aquestos ratolins més experimentats formen records del nou ambient de manera diferent als ratolins inexperts, basant-se en les neurones de les xarxes de memòria existents a l'hipocamp (mostrades en blau/verd). Aquest fenòmen, anomenat metaplasticitat, ens ajuda a entendre millor com el nostre cervell utilitza la memòria i la història prèvia quan estem aprenent.

  Escrit per Gaëlle Coullon

  Imatge del treball d'Ana P. Crestani i Jamie N. Krueger, i col·laboradors, Wiltgen Lab, UC Davis
  Center for Neuroscience, University of California, Davis, Davis, CA, EUA
  Drets de la imatge reservats pels autors originals
  Investigació publicada en Neuropsychopharmacology, maig de 2018

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.