• 28 d'agost de 2018

    Cèl·lules Experimentades

    Pot ser frustant vore a un amic aprendre un nou esport o un instrument musical més ràpid que tú. En canvi, les seues experiències prèvies poden haver-li donat un avantatge. Els científics han mostrat que els records de les nostres experiències determina com les cèl·lules de l'hipocamp (en morat a la imatge), el centre de la memòria del cervell, aprén i s'adapta a les noves situacions. L'equip ha trobat que els ratolins exposats previament a ambients incòmodes estaven recelosos dels nous ambients potencialment danyins, comparat amb els ratolins que han crescut amb condicions càlides i segures. Interesantment, aquestos ratolins més experimentats formen records del nou ambient de manera diferent als ratolins inexperts, basant-se en les neurones de les xarxes de memòria existents a l'hipocamp (mostrades en blau/verd). Aquest fenòmen, anomenat metaplasticitat, ens ajuda a entendre millor com el nostre cervell utilitza la memòria i la història prèvia quan estem aprenent.

    Escrit per Gaëlle Coullon
    Imatge del treball d'Ana P. Crestani i Jamie N. Krueger, i col·laboradors, Wiltgen Lab, UC Davis
    Center for Neuroscience, University of California, Davis, Davis, CA, EUA
    Drets de la imatge reservats pels autors originals
    Investigació publicada en Neuropsychopharmacology, maig de 2018

Què és la BPoD

BPoD són les sigles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". El web original va estar creat i gestionat pel MRC Laboratory of Medical Sciences des de gener de 2012 fins al juliol de 2023 i ara està gestionat de manera independent per un equip dedicat de científics i escriptors. El lloc web pretén involucrar tothom, joves i vells, en les meravelles de la biologia i la seua influència en la medicina. L'arxiu, en constant creixement, de més de 4000 imatges d'investigacions, documenta més d'una dècada de progrés. Exploreu la col·lecció i mireu què descobriu. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. Els creadors de la BPoD no es responsabilitzen de la fidelitat de la traducció.