• 28 de març de 2019

  Cèl·lules Tossudes

  Quan compres un cotxe de segona mà, de vegades porta rastres del seu propietari anterior: olors persistents o pertinències oblidades. I quan els pacients reben un trasplantament d'òrgans, també accepten alguns dels residus moleculars dels propietaris anteiors. Els limfòcits T de memòria residents en teixits són cèl·lules immunitàries restringides a un òrgan, que venen dins d'un trasplantamment. Com que no flueixen al voltant del cos, com altres cèl·lules imunitàries, hem tingut poques oportunitats per estudiar-les en humans fins que un nou estudi va analitzar 20 receptors de trasplantament de pulmó. Van trobar limfòcits residents especialitzats, destacats en verd en la secció de pulmó trasplantat de la imatge, persistint fins a un any després del trasplantament, molt després que altres cèl·lules immunitàries dels donants hagueren desaparegut. Els nivells més alts d'aquestes cèl·lules tossudes es van correlacionar amb millors resultats en pacients, de manera que l'estudi podria haver trobat un nou indicador de trasplantament segur per als metges, així com revelar detalls clau d'aquesta faceta poc entesa del sistema immunitari.

  Escrit per Anthony Lewis

  Imatge del trebal de Mark E. Snyder i col·laboradors
  Columbia Center for Translational Immunology, Columbia University Medical Center, Nova York, NY, EUA
  Imatge reproduïda amb permís de l'AAAS -the American Association for the Advancement os Science
  Publicat en Science Immunology, març de 2019

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.