• 1 de juny de 2015

  Cervell Caminant

  La creença popular que els adults perden milers de cèl·lules cerebrals diàries és certa, però la idea que mai es reemplacen és falsa. Constantment necessitem noves cèl·lules per a reparacions i per a acomodar records recents. Noves cèl·lules cerebrals migren cap a on es necessiten des de la regió rica en cèl·lules mare [cèl·lules immadures que es converteixen en diferents tipus de cèl·lules adultes] on es produeixen. La migració és poc coneguda, però se sap que és defectuosa en pacients amb malaltia de Huntington. Per a aprendre més, els investigadors van observar les cèl·lules cerebrals moure's a través d'una matriu sintètica. Una proteïna – la drebrina, marcada de color roig– es troba particularment concentrada en els 'peus' de les cèl·lules i darrere d'una altra classe de proteïna que mou la cèl·lula (verda en el panell inferior). Les versions mutants de la drebrina fan que la migració cel·lular es desvie, suggerint que controla la direcció del moviment. Entendre açò és clau per a desenvolupar futurs tractaments per a la malaltia de Huntington.

  Escrit per Julie Webb

  Imatge del treball de Giovanna Lalli i col·laboradors
  King's College London
  Publicat originalment sota una llicència Creative Commons (BY 4.0)
  Investigació publicada en PLOS One, maig de 2015

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.