• 31 de maig de 2015

  Músculs Saludabl-E-s

  La vitamina E ha sigut aclamada per les seues propietats antioxidants, però menys conegut és el seu paper de mantindre els músculs sans. Durant l'exercici, les membranes de les cèl·lules musculars s'esgarren, raó per la qual et pots sentir adolorit després d'anar al gimnàs, i la vitamina E juga un paper clau en la seua cicatrització. Sense ella, la membrana plasmàtica, responsable de mantindre la cèl·lula unida, no podria sanar. La vitamina és en realitat un grup de huit substàncies químiques naturals anomenades tocoferols i tocotrienols. Aquesta és una micrografia amb llum polaritzada de cristalls de la vitamina E (tocoferol), les fonts més riques en ella són les nous, les llavors, els cereals i els olis vegetals. Comprendre la forma en què la vitamina E repara les membranes de les cèl·lules musculars podria tindre implicacions per a la distròfia muscular i feblesa muscular relacionada amb la diabetis.

  Escrit per Nick Kennedy

  Imatge d'Alfred Pasieka
  Science Photo Library
  Qualsevol reutilització d'aquesta imatge ha de ser autoritzada per Science Photo Library
  Investigació publicada en Free Radical Biology and Medicine, juliol de 2015

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.