-
27 de març de 2018
Cervells de Berlín
Cécile Vogt va contribuir a l’inici de l’estudi de la neuroanatomia al segle XX. Nascuda a França de pares fadrins, es va rebel·lar contra les convencions a una edat temprana. En desacord amb l’educació religiosa, va ser instruïda en privat i es va unir a l’escola de medicina a París, en un moment en què menys d'un de cada deu doctorats médics eren concedits a dones. Mentres estigué allí, va conéixer a un psicoterapeuta alemany, Oskar Vogt (ací amb Cècile al capdavant del grup) amb qui va compartir la seua fascinació per la neuroanatomia. Encara que al principi no parlaven la mateixa llengua, més tard es casaren i es mudaren a Berlín. Encara que el sistema de Berlín estava en contra de les metgesses, Cécile va treballar amb un equip de dones tècniques per estudiar l’estructura i funcionament del cervell. Va ser ella qui descobrí que els canvis en l’estructura d’una regió d’aquest, anomenada cos estriat, s'associaven amb una afecció que acabaria anomenant-se malaltia de Vogt. A la dècada de 1920, Cécile declarà que la seua investigació mostrava que no hi havia cap diferència entre el cervell dels homes i el de les dones.
Escrit per Deborah Oakley
Imatge de Wikimedia Commons
Imatge de domini públic
Què és la BPoD
BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.
Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.