• 24 d'agost de 2017

  Clarament Cerebral

  La propera vegada que algú et demane que aclares el teu cap, pensa-ho dues vegades. Aquest cervell del ratolí s'ha immersat en una barreja de productes químics per fer-lo gairebé transparent. Els científics han perfeccionat aquest còctel d'''aclariment'' per permetre que els làsers d'alta potència passen a través del teixit, activant proteïnes fluorescents artificials en algunes de les cèl·lules de l'interior. La microscòpia d'iluminació selectiva de pla, una forma delicada de capturar imatges molt detallades, permet centrar-nos en visualitzar detalladament neurones individuals (de color verd) i les cèl·lules canceroses (de color roig). Al cervell, així com a molts altres òrgans, les cèl·lules cancerígenes migradores o metastàtiques poden ser difícils de rastrejar, i com aconsegueixen moure's encara és un misteri. Aquesta nova tècnica no deixa cap racó per que les cèl·lules canceroses s'amaguen, i pot ajudar a predir com es propaguen els càncers agressius en els éssers humans.

  Escrit per John Ankers

  Vídeo del treball de Hiroki R. Ueda i col·laboradors
  Department of Systems Pharmacology, University of Tokyo, Japó
  Drets del vídeo/imatge reservats pels autors originals
  Investigació publicada en Cell Reports, juliol de 2017

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.