• 23 d'agost de 2017

  Bloqueig Mental

  ''Calma't, relaxa't i respira suaument'', diu una veu a la teua orella. Comptar formes en una pantalla serà difícil, la veu continua, perquè hi ha una peça de fusta davant dels teus ulls. ''Només relaxa't. És fàcil ignorar-ho tot, excepte el tauler de fusta''. Però no hi ha cap tauler de fusta: aquesta és una suggestió hipnòtica. L'electroencefalografia (EEG) mesura les ones cerebrals d'una dona hipnotitzada amb un casc ple d'elèctrodes. En l'estudi complet, els que creien que la peça de fusta era real tenien una activitat cerebral alterada i s’esforçaven per comptar les formes. Però els científics van notar una altra cosa: les ones cerebrals que acompanyaven les primeres etapes de la percepció visual no es van veure afectades. Això suggereix que la hipnosi funciona profundament en el cervell i que els participants encara poden ''veure'' les formes, però són incapaços de processar la informació fins que s'elimina l'encanteri hipnòtic.

  Escrit per John Ankers

  Imatge de Jan-Peter Kasper de la Friedrich-Schiller-Universität Jena, Alemanya
  Investigació de l'Institute of Psychology, University of Jena, Jena, Alemanya
  Drets de la imatge reservats pel fotògraf
  Investigació publicada en Scientific Reports, juliol de 2017

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.