• 8 de novembre de 2019

  Codi d'Entrada

  En la majoria dels casos de càncer, la malaltia es més perillosa quan les cèl·lules abandonen el lloc del tumor original i comencen a colonitzar altres òrgans - un procés anomenat metàstasi. Però les cèl·lules metastàtiques canceroses no s’assenten en qualsevol lloc. Segons el tipus original de càncer, alguns òrgans solen afavorir-se sobre altres. Les cèl·lules del càncer de mama, per exemple, solen emigrar cap al cervell, els ossos, el fetge i el pulmó. Els científics comencen a esbrinar els codis moleculars responsables d'aquesta focalització, i recentment han descobert proteïnes expressades en cèl·lules del càncer de mama que permeten la colonització del cervell - les proteïnes faciliten l'entrada de les cèl·lules al cervell i les protegeixen de l'atac immune. A la imatge es mostren cèl·lules metastàtiques (verdes) que creixen al cervell superant les defenses immunes (roig). Mitjançant la identificació d'aquests senyals d'accés molecular, els investigadors esperen desenvolupar estratègies per bloquejar-les i, per tant, frenar la mortal propagació.

  Escrit per Ruth Williams

  Imatge de Remi Klotz al Yu lab, USC
  Stem Cell Biology & Regenerative Medicine, University of Southern California, Los Angeles, CA, EUA
  Drets de la imatge reservats pels autors originals
  Investigació publicada en Cancer Discovery, octubre de 2019

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.