-
13 de juliol de 2018
Còlera i Formatge
Els bacteris del còlera són molt feliços en l’intestí prim humà. Proliferen lliurement, expulsen toxines i gaudeixen de temps feliços a expenses de l’amfitrió. De fet, la diarrea severa causada per aquests microbis, mata a més de 143.000 persones cada any. Però, si Lactococcus lactis –un bacteri inofensiu que es troba en el formatge– arriba primer a l’intestí, pot arruïnar-li la festa al còlera. Les colònies de L. lactis (fila superior) produïxen àcid làctic (groc) que suprimix el creixement de les colònies de còlera (fila inferior) –la colònia de L. lactis del mig és un mutant incapaç de produir l’àcid. En ratolins, s’ha demostrat que menjar L. lactis junt amb el bacteri del còlera, millora les possibilitats de supervivència dels animals. Encara que menjar formatge és probablement insuficient per evitar el còlera en les persones, si aquests resultats es traslladen als humans, suggerix que l’ús de L. lactis com probiòtic podria complementar les mesures i tractaments de prevenció del còlera existents.
Escrit per Ruth Williams
Imatge del Wyss Institute en Harvard University
Institute for Medical Engineering and Science, Department of Biological Engineering, i Synthetic Biology Center, Massachusetts Institute of Technology (MIT), Cambridge, MA, EUA
Investigació publicada en Science Translational Medicine, juny de 2018
Què és la BPoD
BPoD són les sigles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". El web original va estar creat i gestionat pel MRC Laboratory of Medical Sciences des de gener de 2012 fins al juliol de 2023 i ara està gestionat de manera independent per un equip dedicat de científics i escriptors. El lloc web pretén involucrar tothom, joves i vells, en les meravelles de la biologia i la seua influència en la medicina. L'arxiu, en constant creixement, de més de 4000 imatges d'investigacions, documenta més d'una dècada de progrés. Exploreu la col·lecció i mireu què descobriu. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.
Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. Els creadors de la BPoD no es responsabilitzen de la fidelitat de la traducció.