• 4 de febrer de 2017

  Combatent la Resistència

  El càncer de mama triple negatiu descriu un tipus de càncer de mama que no té receptors per a les hormones estrogen i progesterona ni per a la proteïna HER2. Com moltes quimioteràpies es dirigeixen a aquests objectius, aturar aquest tipus de càncer pot ser més difícil. La forma més habitual de tractar-ho és amb paclitaxel, un fàrmac que interfereix amb les proteïnes internes del citoesquelet de la cèl·lula que són importants per al moviment i divisions cel·lulars. Mena és una proteïna del citoesquelet que pot ajudar les cèl·lules canceroses a disseminar-se i metastatitzar, esdeveniments que finalment redueixen les taxes de supervivència de pacients amb càncer. Ací, els investigadors van trobar que en els ratolins, les cèl·lules de càncer de mama triple negatiu amb alts nivells de Mena són resistents a paclitaxel (cèl·lules de la foto no afectades pel tractament), el que suggereix que la quantitat de Mena en les cèl·lules canceroses d'un pacient podria ajudar els metges a triar el tractament més adequat. La combinació de paclitaxel amb un medicament anomenat tremetanib va matar a les cèl·lules, fet que il·lustra una solució amb un tractament potencial que podria combatre la resistència en el càncer de mama triple negatiu.

  Hui és el Dia Mundial del Càncer

  Escrit per Katie Panteli

  Imatge de Madeleine Julie Oudin
  David H. Koch Institute for Integrative Cancer Research, Massachusetts Institute of Technology, Cambridge, MA, EUA
  Drets de la imatge reservats pels autors originals
  Investigació publicada en Molecular Cancer Therapeutics, novembre de 2016

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.