• 26 de març de 2015

  Còmplices del Delicte

  Quan els microorganismes que infecten comencen a invair el cos de l'host, el sistema immunitari envia un exèrcit de cèl·lules immunitàries per consumir-los i destruir-los. Es pensa que alguns tipus de microorganisme podria aprofitar aquesta resposta immunitària per ajudar a què altres espècies co-infecten. Candida albicans (un fong) i Staphylococcus aureus (un bacteri) –sovint identificats en infeccions polimicrobianes i en la causa de malalties greus– són un exemple d'això. Els investigadors van observar una hifa [un filament creixent] de C. albicans perforant a través d'un macròfag (la cèl·lula immunitària que es mostra a la imatge) després d'haver estat fagocitada (acolorit de color morat sobre la imatge), i S. aureus (marcat en verd), que s'escapava del macròfag per la seua atracció cap a hifes. Aquesta interacció entre dos microorganismes diferents permet conèixer una relació complexa digna de recerca addicional, ja que no només pot ajudar a comprendre la resposta immunitària, sinó també a produir noves opcions de tractament per als pacients.

  Escrit per Katie Panteli
  Imatge de Mary Ann Jabra-Rizk i Eric Kong
  University of Maryland, EUA
  Publicat originalment sota una llicència Creative Commons (BY 4.0)
  Investigació publicada en PLOS Pathogens, març de 2015

Què és la BPoD

BPoD són les sigles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". El web original va estar creat i gestionat pel MRC Laboratory of Medical Sciences des de gener de 2012 fins al juliol de 2023 i ara està gestionat de manera independent per un equip dedicat de científics i escriptors. El lloc web pretén involucrar tothom, joves i vells, en les meravelles de la biologia i la seua influència en la medicina. L'arxiu, en constant creixement, de més de 4000 imatges d'investigacions, documenta més d'una dècada de progrés. Exploreu la col·lecció i mireu què descobriu. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. Els creadors de la BPoD no es responsabilitzen de la fidelitat de la traducció.