• 18 d'octubre de 2015

  Connexions Neuronals

  El nostre cervell és un centre d'activitat, amb milions de cèl·lules comunicant-se mitjançant xarxes de fibres. I aquestes connexions neuronals en última instància, determinen la forma en què vivim les nostres vides. Un estudi recent va intentar comprendre aquesta relació entre la connectivitat cerebral i el comportament mitjançant la comparació d’un mapa que mostrava com les regions del cervell estan interconnectades (utilitzant imatges de ressonància magnètica funcional) als trets de comportament i estil de vida de 461 persones. L’estudi va mostrar que la comunicació entre un conjunt particular de regions del cervell és diferent en les persones que tenen molts trets ''positius'' (bon vocabulari, memòria, satisfacció amb la vida) en comparació amb altres amb molts trets ''negatius'' (agressivitat, falta de son, consum d'alcohol i de drogues). Aquesta xarxa cerebral es mostra ací, amb línies de colors que ilustren on la comunicació entre les regions del cervell és més forta en persones amb trets positius (roig) o negatius (blau). Aquests resultats ens conduiran un pas endavant, més prop d'entendre com l'activitat cerebral pot estar dirigint els nostres trets personals únics.

  Escrit per Gaëlle Coullon

  Imatge adaptada del treball de Stephen Smith i col·laboradors
  Oxford centre for functional MRI of the brain
  Drets reservats per Nature Publishing Group
  Publicat en Nature Neurosciencie, setembre de 2015

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.