• 17 d'octubre de 2015

  ¿És Prudent Eliminar?

  Si les cèl·lules del nostre cervell resulten danyades o infectades, poden ser eliminades, igual que els jardiners poden les branques danyades dels arbres. Però un excés d'eliminació pot resultar nociu per als arbres –i el mateix sembla que passe amb els nostres cervells. En lloc de jardiners, els nostres cervells usen unes cèl·lules immunitàries anomenades micròglia. Els resultats publicats ahir per investigadors del MRC’s Clinical Sciences Centre mostren per primera vegada que la micròglia mostra una major taxa d'activitat en els cervells de les persones que pateixen o presenten risc de patir esquizofrènia. Els científics van escanejar cervells de persones sense símptomes o risc de patir aquesta afecció (esquerra), alguns amb risc (centre), i alguns ja diagnosticats (dreta). Van trobar que l'activitat de la micròglia augmentava (coloració ataronjada i rojosa) en relació amb la severitat dels símptomes. Segons els investigadors, açò suggereix que fer proves a persones amb el risc de patir esquizofrènia, podria significar que podrien ser tractats amb suficient antelació per a evitar els símptomes severs. Troba més sobre aquesta imatge i llig sobre les investigacions per imatges en psiquiatria del MRC’s Clinical Sciences Centre.

  Escrit per Deborah Oakley

  Imatge d'Oliver Howes, Peter Bloomfield i Mattia Veronese
  MRC Clinical Sciences Centre, Londres, Regne Unit
  Drets reservats pels autors originals
  Investigació publicada en The American Journal of Psychiatry, octubre de 2015

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.