• 25 d'octubre de 2016

  Connexions Socials

  La síndrome de William és una estranya afecció genètica que pot donar lloc a dificultats d'aprenentatge. Aquesta afecció pot causar una sèrie de problemes mèdics, entre els més comuns dels quals s'inclouen defectes cardíacs, trets facials distintius i retards en el desenvolupament neurològic. Tot i així, es coneix que les persones amb la síndrome de William són molt sociables, però també ansioses. Per obtindre una visió més clara de com aquesta diferència genètica pot afectar tant al comportament, els investigadors programaren neurones (donades per xiquets amb la síndrome de William) en una placa al laboratori, per formar xarxes per imitar el desenvolupament de l’escorça del cervell. Trobaren que aquestes neurones no són capaces de replicar-se a un nivell elevat, fet que redueix l'àrea de superfície global de l'escorça. Les neurones també establiren connexions amb altres neurones més complexes d’allò que l'equip s’esperava (a la foto). Aquestes troballes podrien ser la base del comportament observat en persones amb síndrome de Williams. I millorar la nostra comprensió del comportament humà en general.

  Escrit per Katie Panteli

  Imatge cortesia de UC San Diego Health
  University of California San Diego, EUA
  Drets de la imatge reservats pels autors originals
  Investigaació publicada en Nature, agost de 2016

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.