• 25 d'octubre de 2016

    Connexions Socials

    La síndrome de William és una estranya afecció genètica que pot donar lloc a dificultats d'aprenentatge. Aquesta afecció pot causar una sèrie de problemes mèdics, entre els més comuns dels quals s'inclouen defectes cardíacs, trets facials distintius i retards en el desenvolupament neurològic. Tot i així, es coneix que les persones amb la síndrome de William són molt sociables, però també ansioses. Per obtindre una visió més clara de com aquesta diferència genètica pot afectar tant al comportament, els investigadors programaren neurones (donades per xiquets amb la síndrome de William) en una placa al laboratori, per formar xarxes per imitar el desenvolupament de l’escorça del cervell. Trobaren que aquestes neurones no són capaces de replicar-se a un nivell elevat, fet que redueix l'àrea de superfície global de l'escorça. Les neurones també establiren connexions amb altres neurones més complexes d’allò que l'equip s’esperava (a la foto). Aquestes troballes podrien ser la base del comportament observat en persones amb síndrome de Williams. I millorar la nostra comprensió del comportament humà en general.

    Escrit per Katie Panteli
    Imatge cortesia de UC San Diego Health
    University of California San Diego, EUA
    Drets de la imatge reservats pels autors originals
    Investigaació publicada en Nature, agost de 2016

Què és la BPoD

BPoD són les sigles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". El web original va estar creat i gestionat pel MRC Laboratory of Medical Sciences des de gener de 2012 fins al juliol de 2023 i ara està gestionat de manera independent per un equip dedicat de científics i escriptors. El lloc web pretén involucrar tothom, joves i vells, en les meravelles de la biologia i la seua influència en la medicina. L'arxiu, en constant creixement, de més de 4000 imatges d'investigacions, documenta més d'una dècada de progrés. Exploreu la col·lecció i mireu què descobriu. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. Els creadors de la BPoD no es responsabilitzen de la fidelitat de la traducció.