• 23 de juny de 2019

  Construcció de Múscul

  Els nostres cossos són notablement bons per reparar-se, fins i tot encara que no ho semble quan el teu turmell encara et fa mal les setmanes posteriors d'un esquinç. Els músculs esquelètics, aquells conectats als nostres ossos, són particularment bons en autoreparar-se, doncs patixen danys constants i es reconstruïxen com a part del procés d'enfortiment. Tanmateix, fins i tot això té els seus límits, i les lesions greus poden causar danys irreparables. Per ajudar a recuperar-se d'aquestos contratemps, els investigadors han dissenyat bastides artificials per donar suport a la reconstrucció. Bàsicament, una nova tècnica utilitza bastides amb patrons nanomètrics per ajudar a donar una estructura al procés, amb teixit muscular que està tornant a créixer en patrons alineats (dalt a la dreta) sobre una bastida ordenada (baix a la dreta), igual que el múscul real, comparat amb el creixement aleatori sobre una base desordenada (a l'esquerra) en experiments amb ratolins lesionats. Els investigadors esperen que aquestes proves proporcionen un trampolí per a nous enfocaments per a l'enginyeria de regeneració de teixits, per ajudar a donar impuls als sistemes de reparació de l'organisme.

  Escrit per Anthony Lewis

  Imatge adaptada del treball de Karina H. Nakayama i col·laboradors
  Veterans Affairs Palo Alto Health Care System, Palo Alto, CA, EUA
  Imatge publicada originalment sota una licència Creative Commons (BY 4.0)
  Publicat en Nature Communications BIOLOGY, maig de 2019

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.