• 22 de juny de 2019

  Primers Signes

  La malaltia de Huntington és una devastadora enfermetat neurodegenerativa encara que, per sort, poc comuna; en la que el pacient experimenta símptomes neurològics que progressivament empitjoren, començant en la maduresa, que inclouen moviments involuntaris, dificultat per a parlar i caminar, pèrdua de memòria, confusió i deliri. Aquesta malaltia és quasi sempre heretada i els descendents dels afectats tenen un 50 per cent de possibilitat de patir-la. Encara que la mutació responsable s’ha identificat, no hi ha cura i el tractament està limitat a suportar i pal·liar els símptomes. Aleshores, un diagnòstic ràpid és crític per oferir als pacients la millor possibilitat de rebre les atencions adequades i de tindre la millor qualitat de vida possible. Amb aquesta finalitat, els científics informàtics han desenvolupat una aplicació (a la imatge) dissenyada per avaluar les capacitats motores i cognitives de l’usuari, així com la parla. L’objectiu és que individus d’alt risc puguen ficar-se a prova regularment i, a les etapes més primerenques de la malaltia, buscar l’ajuda clínica que necessiten.

  Escrit per Ruth Williams

  Imatge de Juste Suminaite, KTU
  Investigació de Kaunus University of Technology, Kaunas, Lituània
  Drets de la imatge pertanyen al fotògraf
  Publicat en maig de 2019

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.