• 8 de juliol de 2018

  Construint Cèl·lules

  De tornada als nostres dies escolars, les cèl·lules en la classe de biologia es representaven en diagrames com estructures planes com una coca, amb un nucli circular al centre. Però, en realitat, les cèl·lules són entitats tridimensionals complexes, i els científics han desenvolupat recentment una nova eina que dóna detalls a la vida. A partir de dades recopilades a partir d'anys d'observació i enregistrament de cèl·lules humanes, aquesta nova aplicació en línia modela una varietat de cèl·lules humanes en 3D. El projecte Allen Integrated Cell també revela les intrincades maneres en què s'estructuren les cèl·lules, de què estan fetes i on es troben els seus ''òrgans'' interns, els orgànuls. No només proporciona un material educatiu més fascinant, aquesta visió única de l'estructura elaborada de les cèl·lules vives serà valuosa per als científics de tot el món, i fins i tot podria utilitzar-se per modelar com les cèl·lules responen a nous medicaments.

  Escrit per Gaëlle Coullon
  Image de l'Allen Institute for Cell Science, una divisió de l'AAllen Institute
  Allen Institute, Seattle Washington, EUA
  Drets de la imatge reservats per l'Allen Institute ©2018


Què és la BPoD

BPoD són les sigles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". El web original va estar creat i gestionat pel MRC Laboratory of Medical Sciences des de gener de 2012 fins al juliol de 2023 i ara està gestionat de manera independent per un equip dedicat de científics i escriptors. El lloc web pretén involucrar tothom, joves i vells, en les meravelles de la biologia i la seua influència en la medicina. L'arxiu, en constant creixement, de més de 4000 imatges d'investigacions, documenta més d'una dècada de progrés. Exploreu la col·lecció i mireu què descobriu. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. Els creadors de la BPoD no es responsabilitzen de la fidelitat de la traducció.