• 7 de juliol de 2018

    Conill Anti Microbis

    Imprimir un model d’un conill de sucre podria sonar com el que farien els científics quan estan a soles amb una impressora 3D. Però este conill podria ser la clau per a un nou tipus de bioenginyeria. Les seues parts corbades estan fetes de fils adhesius d’isomalt, la mateixa substància que s’utilitza per fabricar caramels per a la gola. Però, en compte d’introduir la substància com a tal dins del cos com a calmant, pot servir per a donar un medi dolç on les cèl·lules puguen créixer, per a curar els teixits o com un compartiment soluble per a transportar medicaments als teixits infectats. Una embocadura especial produeix un corrent d’isomalt que s’endureix a l'anar eixint, de forma que es dibuixen formes en 3D en l’aire. Estes estructures de sucres es poden ajustar amb el programari i canviar les seues propietats mecàniques en diferents llocs del disseny, sols el necessari per fer front als canvis subtils que ocorren als teixits biològics, o modificar com s’alliberen els medicaments per a combatre diferents patògens.

    Escrit per John Ankers

    Imatge de Troy Comi
    Beckman Institute for Advanced Science and Technology, University of Illinois at Urbana-Champaign, Urbana, IL, EUA
    Drets de la imatge reservats pels autors originals
    Investigació publicada en Additive Manufacturing, agost de 2018

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.