• 7 de juliol de 2018

  Conill Anti Microbis

  Imprimir un model d’un conill de sucre podria sonar com el que farien els científics quan estan a soles amb una impressora 3D. Però este conill podria ser la clau per a un nou tipus de bioenginyeria. Les seues parts corbades estan fetes de fils adhesius d’isomalt, la mateixa substància que s’utilitza per fabricar caramels per a la gola. Però, en compte d’introduir la substància com a tal dins del cos com a calmant, pot servir per a donar un medi dolç on les cèl·lules puguen créixer, per a curar els teixits o com un compartiment soluble per a transportar medicaments als teixits infectats. Una embocadura especial produeix un corrent d’isomalt que s’endureix a l'anar eixint, de forma que es dibuixen formes en 3D en l’aire. Estes estructures de sucres es poden ajustar amb el programari i canviar les seues propietats mecàniques en diferents llocs del disseny, sols el necessari per fer front als canvis subtils que ocorren als teixits biològics, o modificar com s’alliberen els medicaments per a combatre diferents patògens.

  Escrit per John Ankers
  Imatge de Troy Comi
  Beckman Institute for Advanced Science and Technology, University of Illinois at Urbana-Champaign, Urbana, IL, EUA
  Drets de la imatge reservats pels autors originals
  Investigació publicada en Additive Manufacturing, agost de 2018

Què és la BPoD

BPoD són les sigles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". El web original va estar creat i gestionat pel MRC Laboratory of Medical Sciences des de gener de 2012 fins al juliol de 2023 i ara està gestionat de manera independent per un equip dedicat de científics i escriptors. El lloc web pretén involucrar tothom, joves i vells, en les meravelles de la biologia i la seua influència en la medicina. L'arxiu, en constant creixement, de més de 4000 imatges d'investigacions, documenta més d'una dècada de progrés. Exploreu la col·lecció i mireu què descobriu. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. Els creadors de la BPoD no es responsabilitzen de la fidelitat de la traducció.