• 12 d'abril de 2016

  Construint Visió

  Aquesta àrea ampliada del cervell d’un ratolí mostra una lesió greu. El teixit cicatricial (ressaltat en blau) envolta el nervi òptic esclafat; el ratolí és cec. No obstant això, està succeint una cosa extraordinària: les fibres nervioses s’estan regenerant (es mostra en blanc) després de què els investigadors manipularen els gens responsables del seu creixement. Treball fet, es podria pensar, ¡aquest ratolí veurà de nou! No obstant això, crear les noves fibres només és la meitat de la història. Aquestes noves fibres no tenen mielina, l'aïllament lipídic necessari per a transmetre senyals des dels ulls al cervell. En el seu lloc, l'equip va injectar al ratolí un fàrmac anomenat 4-AP, conegut per impulsar els senyals per fibres nervioses poc mielinitzades. Motivats per restaurar la vista del ratolí, l’equip està treballant en un tractament de combinació de fàrmacs que repeteix aquest procés de 'curació', i pot ser algun dia siga usat per a tractar el dany nerviós en humans en situacions com el glaucoma.

  Escrit per John Ankers

  Imatge de Fengfeng Bei, PhD
  F.M. Kirby Neurobiology Center, Department of Neurology, Children’s Hospital, Harvard Medical School, Boston, MA, EUA
  Drets de la imatge reservats pels autors originals
  Investigació publicada en Cell, gener de 2016

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.