• 2 de maig de 2019

  Costelles Reparadores

  Qualsevol que alguna vegada s'hagi trencat una cama sap que els ossos tendeixen a curar-se dolorosament lent. Amb excepció, cal dir, de les costelles, que tenen una estranya habilitat per reparar ràpidament. Els investigadors estan interessats en veure si poden comprendre aquest talent únic i aplicar els seus secrets a altres ossos. Estudis anteriors van suggerir que és el teixit connectiu al voltant de les costelles del que permet la recuperació, i un nou estudi va confirmar que el 6% d'aquestes cèl·lules són fonamentals per al procés. Una molècula en particular, anomenada Hedgehog, els dóna el senyal per iniciar la reparació, i quan es va eliminar aquest senyal, les costelles del ratolí lesionades no es van curar normalment. Una mirada més propera va mostrar que aquestes cèl·lules fomentaven la producció de teixit especial per a la curació òssia amb cèl·lules que expressen gens que normalment estan vinculats amb el cartílag (en verd) i l'os (rosa). La següent pregunta és si aquest mètode únic de suport de recuperació també podria aplicar-se a altres parts del cos.

  Escrit per Anthony Lewis
  Imatge del treball de Stephanie T. Kuwahara i col·legues
  Departament de Biologia de les Cèl·lules Mare i Medicina Regenerativa, Universitat del Sud de Califòrnia, Keck School of Medicine, Los Angeles, CA, EUA
  Imatge proporcionada i drets reservats pels autors
  Investigació publicada a eLife, Abril de 2019

Què és la BPoD

BPoD són les sigles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". El web original va estar creat i gestionat pel MRC Laboratory of Medical Sciences des de gener de 2012 fins al juliol de 2023 i ara està gestionat de manera independent per un equip dedicat de científics i escriptors. El lloc web pretén involucrar tothom, joves i vells, en les meravelles de la biologia i la seua influència en la medicina. L'arxiu, en constant creixement, de més de 4000 imatges d'investigacions, documenta més d'una dècada de progrés. Exploreu la col·lecció i mireu què descobriu. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. Els creadors de la BPoD no es responsabilitzen de la fidelitat de la traducció.