• 27 de febrer de 2021

  COVID a la Vista

  L'atenció de tot el món està en el coronavirus, però és un enemic invisible - impossible de vore fins i tot per a la majoria dels microscopis. Vore el SARS-CoV-2 (el virus causant de la COVID-19) en acció pot revel·lar pistes sobre com funciona i com combatre'l. Fins ara, la majoria dels intents d'observar el seu comportament nefast han sigut amb microscopis electrònics de rastreig, que escanegen superfícies amb un feix d'electrons per produir una imatge. No obstant, aquest enfocament requerix que les mostres estiguen recobertes d'un material conductor com l'or, la qual cosa pot interferir amb l'estuctura dels subjectes. Ara, un equip ha emprat un microscopi d'ion d'Heli per crear la imatge del virus (acolorit artificialment de blau) interactuant amb cèl·lules del renyó d'un mico infectat. Aquesta tècnica evita la necessitat d'un recobriment i proporciona imatges detallades que deurien revelar el mecanisme d'adhesió del virus a les cèl·lules. Això per una banda, posarà en relleu els mecanismes de defensa naturals en acció i, per altra banda, orientarà els nous enfocaments per al tractament.

  Escrit per Anthony Lewis
  Imatge del treball de Natalie Frese i col·laboradors
  Physics of Supramolecular Systems and Surfaces, Faculty of Physics, Bielefeld University, Bielefeld, Alemanya
  Drets de la imatge reservats pels autors originals
  Investigació publicada en Beilstein Journal of Nanotechnology, febrer de 2021

Què és la BPoD

BPoD són les sigles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". El web original va estar creat i gestionat pel MRC Laboratory of Medical Sciences des de gener de 2012 fins al juliol de 2023 i ara està gestionat de manera independent per un equip dedicat de científics i escriptors. El lloc web pretén involucrar tothom, joves i vells, en les meravelles de la biologia i la seua influència en la medicina. L'arxiu, en constant creixement, de més de 4000 imatges d'investigacions, documenta més d'una dècada de progrés. Exploreu la col·lecció i mireu què descobriu. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. Els creadors de la BPoD no es responsabilitzen de la fidelitat de la traducció.