• 27 de febrer de 2021

  COVID a la Vista

  L'atenció de tot el món està en el coronavirus, però és un enemic invisible - impossible de vore fins i tot per a la majoria dels microscopis. Vore el SARS-CoV-2 (el virus causant de la COVID-19) en acció pot revel·lar pistes sobre com funciona i com combatre'l. Fins ara, la majoria dels intents d'observar el seu comportament nefast han sigut amb microscopis electrònics de rastreig, que escanegen superfícies amb un feix d'electrons per produir una imatge. No obstant, aquest enfocament requerix que les mostres estiguen recobertes d'un material conductor com l'or, la qual cosa pot interferir amb l'estuctura dels subjectes. Ara, un equip ha emprat un microscopi d'ion d'Heli per crear la imatge del virus (acolorit artificialment de blau) interactuant amb cèl·lules del renyó d'un mico infectat. Aquesta tècnica evita la necessitat d'un recobriment i proporciona imatges detallades que deurien revelar el mecanisme d'adhesió del virus a les cèl·lules. Això per una banda, posarà en relleu els mecanismes de defensa naturals en acció i, per altra banda, orientarà els nous enfocaments per al tractament.

  Escrit per Anthony Lewis

  Imatge del treball de Natalie Frese i col·laboradors
  Physics of Supramolecular Systems and Surfaces, Faculty of Physics, Bielefeld University, Bielefeld, Alemanya
  Drets de la imatge reservats pels autors originals
  Investigació publicada en Beilstein Journal of Nanotechnology, febrer de 2021

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.