• 10 de febrer de 2017

  Creixement i Suport

  Una cèl·lula poderosa necessita un equip de suport –les cèl·lules glials acompanyen les neurones, i realitzen moltes tasques, incloent la protecció de les neurones i subministrament de nutrients. Nous estudis han demostrat que certs tipus de cèl·lules glials poden fer més que això –poden afectar la forma en què creixen les cèl·lules. En les neurones creixen dendrites –projeccions llargues que passen senyals a altres neurones. Quan les neurones van créixer amb un tipus de cèl·lula anomenada astròglia, les seues dendrites no van créixer tan llargues. Les dendrites just al costat de l'astròglia també van tendir a créixer cap a elles. La neurona (acolorida de color verd) i l'astròglia (blau) de la imatge, fins i tot es toquen, de manera que podrien estar creixent junts tirant físicament l'una de l'altra. Això mostra llum sobre com creixen els nervis, però quan un gran nombre de cèl·lules creixen juntes en un sistema nerviós, també hi ha molts altres factors en joc.

  Escrit per Esther Redhouse White

  Imatge de Ginger S. Withers i col·laboradors
  Department of Biology, Whitman College, Walla Walla, WA, EUA
  Imatge publicada originalment sota una llicència Creative Commons (BY 4.0)
  Publicat en PLOS One, gener de 2017

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.