• 11 de febrer de 2017

  Poder d'Un

  Si un científic vol determinar els efectes d'una mutació genètica en un tipus cel·lular particular, el procediment general és introduir la mutació en una població de les cèl·lules concretes i assajar-ho massivament. No obstant això, a causa de què cada cèl·lula conté el seu propi genoma mutat, podria ser pensat com un experiment individual. Així, si el científic puguera aïllar i avaluar les cèl·lules individuals que hi havia, obtindria uns quants milers de punts de dades en compte d'un únic resultat. Amb aquesta finalitat, en els últims anys s'han desenvolupat una sèrie de tècniques de 'cèl·lula única' que poden extraure informació de les quantitats insignificants de material de cada cèl·lula. I per a complementar aquestes tècniques, els investigadors també han desenvolupat dispositius de microfluïds que aïllen les cèl·lules individuals en microgotícules (a la foto). Actuant com tubs d'assaig microscòpics, aquestes gotes amb reactius converteixen eficaçment una població de cèl·lules en milers d'experiments paral·lels, augmentant el rendiment de dades i l'estalvi de temps i diners.

  Escrit per Ruth Williams

  Imatge per Paul Datlinger, CeMM
  CeMM, Research Center for Molecular Medicine of the Austrian Academy of Sciences, Viena, Àustria
  Drets de la imatge reservats pels autors originals
  Investigació publicada en Nature Methods, gener de 2017

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.