• 11 de febrer de 2017

  Poder d'Un

  Si un científic vol determinar els efectes d'una mutació genètica en un tipus cel·lular particular, el procediment general és introduir la mutació en una població de les cèl·lules concretes i assajar-ho massivament. No obstant això, a causa de què cada cèl·lula conté el seu propi genoma mutat, podria ser pensat com un experiment individual. Així, si el científic puguera aïllar i avaluar les cèl·lules individuals que hi havia, obtindria uns quants milers de punts de dades en compte d'un únic resultat. Amb aquesta finalitat, en els últims anys s'han desenvolupat una sèrie de tècniques de 'cèl·lula única' que poden extraure informació de les quantitats insignificants de material de cada cèl·lula. I per a complementar aquestes tècniques, els investigadors també han desenvolupat dispositius de microfluïds que aïllen les cèl·lules individuals en microgotícules (a la foto). Actuant com tubs d'assaig microscòpics, aquestes gotes amb reactius converteixen eficaçment una població de cèl·lules en milers d'experiments paral·lels, augmentant el rendiment de dades i l'estalvi de temps i diners.

  Escrit per Ruth Williams
  Imatge per Paul Datlinger, CeMM
  CeMM, Research Center for Molecular Medicine of the Austrian Academy of Sciences, Viena, Àustria
  Drets de la imatge reservats pels autors originals
  Investigació publicada en Nature Methods, gener de 2017

Què és la BPoD

BPoD són les sigles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". El web original va estar creat i gestionat pel MRC Laboratory of Medical Sciences des de gener de 2012 fins al juliol de 2023 i ara està gestionat de manera independent per un equip dedicat de científics i escriptors. El lloc web pretén involucrar tothom, joves i vells, en les meravelles de la biologia i la seua influència en la medicina. L'arxiu, en constant creixement, de més de 4000 imatges d'investigacions, documenta més d'una dècada de progrés. Exploreu la col·lecció i mireu què descobriu. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. Els creadors de la BPoD no es responsabilitzen de la fidelitat de la traducció.