• 2 de setembre de 2018

  Creixent, Creixent i Fora

  De vegades, les males herbes del jardí creixen extremadament ràpid per al seu propi bé, devorant tot l'espai i els recursos, fins que s'aniquilen a si mateixes. Una cosa similar passa als tumors cancerosos. En la seua carrera per afegir noves cèl·lules a l'agrupació en la que es dividixen hiperactivament, devoren tot l'oxigen disponible, privant a les àrees internes del tumor. Aquestes regions escases d'oxigen, de color verd en el càncer de mama que es mostra a la imatge, creixen més lentament i tendixen a resistir el tractament. Per a determinar la raó, els investigadors han examinat com es comportaven, en condicions escases d'oxigen, mostres de tumor de molts pacients. Han descobert que un aminoàcid és la clau: l'aspartat. Les cèl·lules necessiten oxigen per fabricar-lo; i, sense ell, tot tipus de processos s'aturen. Quan els tumors, als que se'ls ha privat d'oxigen, no podien sintetitzar aspartat per ells mateixos, alguns eren capaços d'absorbir-lo dels voltants. Evitar que els tumors puguen produir o adquirir aspartat, podria ser una nova manera de combatre aquestes regions complexes que evadixen els tractaments actuals contra el càncer.

  Escrit per Anthony Lewis

  Imatge del Laboratory of Metabolic Regulation and Genetics at The Rockefeller University
  Laboratory of Metabolic Regulation and Genetics, The Rockefeller University, New York, NY, EUA
  Drets de la imatge reservats pels autors originals
  Investigació publicada en Nature Cell Biology, juny de 2018

Què és la BPoD

BPoD són les segles en anglès de la Imatge Biomèdica del Dia, és a dir "Biomedical Picture of the Day". La web original està gestionada i tutelada pel MRC London Institute of Medical Sciences i té com a objectiu inspirar a tots, joves i vells, amb les meravelles de la biomedicina. Les imatges són proporcionades amablement per a la inclusió en aquesta web gràcies a la generositat dels científics de tot el món.

Aquesta web és la versió oficial en català de la BPoD. El creador de la BPoD, el MRC London Institute of Medical Sciences del Regne Unit, no es responsabilitza de la fidelitat de la traducció.